De Senso Mini Sclera is ideaal voor mensen met een (matig tot ernstig) onregelmatig hoornvlies. Wanneer het hoornvlies vervormd of beschadigd is (onregelmatig), zijn traditionele contactlenzen en brillen vaak niet in staat om de gezichtsscherpte te verbeteren. Een sclera-lens is groter en gaat over het hoornvlies. Het rust op de sclera of het wit van het oog. Het hoornvlies wordt beschermd in een bed van vocht. Dit zorgt voor veel comfort en optimaal zicht.
De Senso Mini Sclera kan tot een jaar lang dagelijks gedragen worden. Wij raden aan om deze lens jaarlijks te vervangen.

Eigenschappen:

  • De eerste keuze in sclerale lens
  • Goede oplossing voor onregelmatige hoornvliezen
  • Comfortabel

Lens zorg

Om je Senso Mini Sclera lenzen goed schoon te maken, te desinfecteren, te bewaren en in te zetten, raden we Ever Clean Plus en Saline Unidose aan.

Het Ever Clean systeem is geschikt voor alle lenstypes en is vrij van conserveringsmiddelen. Het bestaat uit een desinfectiemiddel op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve dual-focus bruistablet die zorgt voor een grondige lensreiniging, desinfectie, neutralisatie en bevochtiging in slechts 2 uur. In tegenstelling tot de standaard Ever Clean vloeistof zijn aan Ever Clean Plus povidon en lipase toegevoegd. Povidon is een effectieve en langwerkende bevochtiger die bijdraagt aan de stabiliteit van de traanfilm. Het enzym lipase is effectief tegen lipiden die zich zowel in het midden als aan de randen van het lensoppervlak hechten, wat bijdraagt aan een grondige lipidenreiniging.

Saline Unidose is een isotone, gebufferde, steriele zoutoplossing op waterbasis. Het heeft een fysiologische pH die ideaal is voor elk oogoppervlak. Gebruikers met gevoelige ogen kunnen hun lenzen na de gebruikelijke reiniging met Saline Unidose spoelen. Saline Unidose bevat geen bewaarmiddelen en is daarom ideaal bij het gebruik van sclerale lenzen.

Lees voor het gebruik van uw RGP lenzen altijd de bijsluiter van uw contactlensspecialist.