Het vertragen van de progressie van bijziendheid.

MiSight® 1 day contactlenzen zijn de eerste en ENIGE zachte contactlenzen die door de FDA zijn goedgekeurd* om de progressie van bijziendheid bij kinderen van 8-12 jaar bij aanvang van de behandeling te vertragen¹.

Wat is Myopie?

Myopie = bijziendheid

Of uw kind nu wel of niet klaagt over het niet kunnen zien van objecten op een afstand, zoals het bord voor in de klas, uw kind kan een aandoening hebben die myopie wordt genoemd. Het is echter beter bekend als bijziendheid.

De ogen van een kind met bijziendheid worden na verloop van tijd langer, waardoor verre objecten wazig lijken. En als het niet wordt aangepakt, verergert bijziendheid vaak naarmate uw kind ouder wordt.

Begin vandaag nog met het beheersen van de bijziendheid van uw kind

 1. De eerste en enige.
  MiSight® 1 day is de eerste en enige door de FDA goedgekeurde* zachte contactlens die de progressie van bijziendheid vertraagt bij kinderen van 8 tot 12 jaar bij aanvang van de behandeling1†.
 2. Klinisch bewezen en veilig.
  Gedurende een periode van 3 jaar vertraagde de progressie van bijziendheid met gemiddeld 59%, verminderde oogverlenging met gemiddeld 52%¹†§, en 41% van de ogen vertoonde geen progressie¹†¶. Over een periode van 6 jaar gingen kinderen die MiSight 1 dag droegen gemiddeld minder dan 1,00D vooruit²§.
 3. Door ouders goedgekeurd.
  90% van de ouders wiens kinderen MiSight® 1 day contactlenzen droegen, gaven aan dat hun kinderen blij waren met het dragen van MiSight® 1 day lenzen³|.
 4. Kindvriendelijk.
  Na drie jaar MiSight® 1 day contactlenzen te hebben gebruikt, gaf 90% van de kinderen er nog steeds sterk de voorkeur aan boven hun bril⁴.

MiSight® 1 dag als onderdeel van een Myopia Management Program

Het beheersen van de bijziendheid van uw kind – zowel vandaag als in de toekomst – vereist meer dan alleen oogcorrectie. Daarom ondernemen we stappen om een nieuwe zorgstandaard vast te stellen voor de behandeling van bijziendheid bij kinderen, inclusief het gebruik van MiSight® 1 day contactlenzen.

Uw kind helpen bij het omgaan met bijziendheid begint met een uitgebreid oogonderzoek. Uw contactlensspecialist kan bepalen hoeveel oogcorrectie uw kind nu nodig heeft en kan u vertellen of het een goede kandidaat is voor het dragen van MiSight® 1 day contactlenzen om de progressie van myopie in de toekomst te vertragen. Ze houden ook rekening met levensstijloverwegingen als onderdeel van het bijziendheidsplan van uw kind. Voor veel bijziende kinderen kan het beperken van de dagelijkse hoeveelheid dichtbij werk en het vergroten van hun tijd buitenshuis hun voortgang vertragen.

FDA-goedgekeurd

MiSight® 1 day contactlenzen zijn door de FDA goedgekeurd* om de progressie van myopie bij kinderen van 8 tot 12 jaar bij aanvang van de behandeling te vertragen¹†. Dat betekent dat ze uitgebreid zijn getest gedurende een langere periode en voldoen aan alle veiligheidscriteria die zijn vereist door de Food and Drug Administration (FDA).

Klinische gegevens

Het testen van MiSight® daglenzen bestond uit een drie jaar durend klinisch onderzoek bij kinderen van 8-12 jaar oud op het moment dat ze begonnen met de behandeling van bijziendheid. De helft van deze kinderen droeg MiSight® 1 dag contactlenzen en de andere helft droeg traditionele 1 dag zachte contactlenzen. Zo konden we zien of MiSight® 1 day echt verschil maakte. En dat deden ze. De progressie van myopie vertraagde bij 41% van de kinderen die MiSight® 1 day contactlenzen droegen in vergelijking met degenen die dat niet deden¹†.

*Indicaties voor gebruik: MiSight® 1 day (omafilcon A) zachte (hydrofiele) contactlenzen voor dagelijks gebruik zijn geïndiceerd voor de correctie van bijziende ametropie en voor het vertragen van de progressie van bijziendheid bij kinderen met niet-zieke ogen, die bij aanvang van behandeling zijn 8-12 jaar oud en hebben een breking van -0,75 tot -4,00 dioptrieën (bolvormig equivalent) met ≤ 0,75 dioptrieën van astigmatisme. De lens moet na elke verwijdering worden weggegooid.
†Vergeleken met een enkelvoudige daglens over een periode van 3 jaar.
§Kinderen van 8-12 jaar bij aanvang van de behandeling.
¶Geen klinisch betekenisvolle verandering in brekingsfout -0,25D of minder vanaf baseline.
|Algemene ervaring zoals gedefinieerd als het comfort van kinderen, het gezichtsvermogen, het hanteren van lenzen en het niet dragen van een bril. Kinderen van 8-15 jaar.

Referenties:
¹Chamberlain P, et al. Een gerandomiseerde klinische studie van 3 jaar met MiSight®-lenzen voor myopiecontrole. Optom Vis Sci. 2019; 96(8):556-567.
²Chamberlain P, Arumugam B, Jones D et al. Voortgang van bijziendheid bij kinderen die contactlenzen met dubbele focus dragen: bevindingen na 6 jaar. Optom Vis Sci 2020;97(E-samenvatting): 200038.
³CVI data on file 2018. 3-jarig onderzoeksrapport.
⁴ Sulley A et al. Dragerervaring en subjectieve reacties met dubbele focus in vergelijking met sferische, unifocale zachte contactlenzen bij kinderen tijdens een 3 jaar durend klinisch onderzoek. Posterpresentatie AAO 2019.