Ziet u de kleine lettertjes niet meer zo duidelijk? Heb je ’s avonds altijd last van je gewone lenzen en wil je geen leesbril dragen? DreamLite® Zoom biedt de oplossing. DreamLite® Zoom is de enige multifocale nachtlens in Nederland. Met deze unieke nachtlens blijft uw zicht de hele dag scherp, op alle afstanden.

Kenmerken van DreamLite® Zoom:

  • Overdag geen leesbril nodig
  • Veilige en volledig omkeerbare correctie
  • Een goed alternatief voor laserbehandeling

Het grote verschil met “standaard” multifocale lenzen is dat je overdag geen DreamLite® Zoom nachtlenzen in hoeft te doen. Ideaal voor tennis, zwemmen en excursies; kortom voor een actieve levensstijl. DreamLite® kan ook een oplossing zijn als u een lenzendrager bent die snel last heeft van droge of geïrriteerde ogen, vooral in bepaalde omstandigheden zoals veel computerwerk, airconditioning en verwarming. Door lenzen niet overdag maar ’s nachts te kunnen dragen, krijgen je ogen meer rust. DreamLite® nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met bijziendheid of myopie. Dit betekent dat je een minkracht hebt. DreamLite® heeft een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder gecorrigeerd worden tot maar liefst -2,50.

Naarmate u ouder wordt, wordt uw zicht van dichtbij slechter. Dit wordt presbyopie genoemd en gebeurt omdat de elasticiteit van de ooglens afneemt met het ouder worden. Het oog kan daardoor ook niet scherpstellen, waardoor een leestoevoeging nodig is om dit te corrigeren. Het principe van DreamLite® Zoom is hetzelfde als bij de standaard DreamLite® nachtlens: ’s avonds voor het slapen gaan doe je de lenzen in, en ’s ochtends als je opstaat haal je ze er weer uit. Het is gewoon een andere manier om naar scherp zicht te kijken. Gedurende de hele nacht corrigeert de lens ongemerkt uw oogafwijking, inclusief de leestoevoeging. Dit kan oplopen tot +1,50D leestoevoeging. Het proces is 100% omkeerbaar: als u om wat voor reden dan ook wilt stoppen met het gebruik van DreamLite®, zullen uw ogen binnen enkele dagen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm. Een geweldig alternatief voor laserbehandeling, die veel invasiever en permanent is.

Lensverzorging

Om je DreamLite® nachtlenzen goed schoon te maken, te desinfecteren, te bewaren en in te zetten, raden we Ever Clean Plus aan in combinatie met Lacrifresh Moisture.

Het Ever Clean systeem is geschikt voor alle lenstypes en is vrij van conserveringsmiddelen. Het bestaat uit een desinfectiemiddel op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve dual-focus bruistablet die zorgt voor een grondige lensreiniging, desinfectie, neutralisatie en bevochtiging in slechts 2 uur. In tegenstelling tot de standaard Ever Clean vloeistof zijn aan Ever Clean Plus povidon en lipase toegevoegd. Povidon is een effectieve en langwerkende bevochtiger die bijdraagt aan de stabiliteit van de traanfilm. Het enzym lipase is effectief tegen lipiden die zich zowel in het midden als aan de randen van het lensoppervlak hechten, wat bijdraagt aan een grondige lipidenreiniging.

Lacrifresh Moisture is een bevochtigende druppel en bevat hoogwaardig hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en zorgt voor een stabiele en langdurige traanfilm en fungeert als smeermiddel tussen de contactlens, het hoornvlies en het ooglid.

DreamLite® Zoom nachtlenzen zijn gemaakt van een zeer zuurstofdoorlatend materiaal en gaan wel een jaar mee. Wij raden aan om deze lenzen elk jaar te laten vervangen.

Veiligheid

Het dragen van contactlenzen brengt een potentieel risico op infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga correct om met lenzen. Maak bijvoorbeeld nooit lenzen schoon met water en doe ze niet in als je ogen geïrriteerd zijn. Zie de handleiding voor alle informatie over het goed reinigen, bewaren en gebruiken van lenzen. De handleiding is verkrijgbaar bij uw oogzorgspecialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt ervoor dat u goed geïnformeerd wordt en uw ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsinstructies opvolgen, zal de specialist u vragen een lensovereenkomst te ondertekenen.

Lees voor het gebruik van uw ortho-k lenzen altijd de bijsluiter van uw contactlensspecialist.