’s Nachts binnen, overdag buiten. Ervaar de vrijheid van scherp zien zonder (lees)bril of lenzen.

DreamLite® nachtlenzen corrigeren uw ogen terwijl u slaapt zonder dat u het merkt. Als je opstaat, haal je ze eruit en heb je de hele dag perfect zicht. Bewegingsvrijheid en comfort, de hele dag door!

Kenmerken van DreamLite® nachtlenzen:

  • Overdag geen lenzen of bril nodig; volledige bewegingsvrijheid
  • Veilige en volledig omkeerbare correctie
  • Een goed alternatief voor laserbehandeling

DreamLite® nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met bijziendheid of myopie. Dit betekent dat je een minkracht hebt. DreamLite heeft een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder gecorrigeerd worden tot maar liefst -2,50.

Gebruik je een leestoevoeging? Dan is DreamLite® Zoom de oplossing voor jou, met een bijtelling tot +1.50D. De hele dag scherp zicht op alle afstanden.

Tip: Vraag altijd naar de originele DreamLite nachtlenzen, herkenbaar aan het DreamLite logo!

Als je bijziend bent, is je oog als het ware iets te lang. Door de speciale vorm van de lens wordt uw hoornvlies ’s nachts iets platter en wordt uw oogafwijking gecorrigeerd. Dit wordt ook wel orthokeratologie of ortho-k genoemd. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen je ogen volledige rust zonder bril of lenzen. Ideaal voor sporters, mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen of overdag geen bril of lenzen willen dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: als u om welke reden dan ook wilt stoppen met het gebruik van DreamLite, zullen uw ogen binnen enkele dagen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm. Een geweldig alternatief voor laserbehandeling, die veel invasiever en permanent is.

Lens zorg

Om je DreamLite® nachtlenzen goed schoon te maken, te desinfecteren, te bewaren en in te zetten, raden we Ever Clean Plus aan in combinatie met Lacrifresh Moisture.

Het Ever Clean systeem is geschikt voor alle lenstypes en is vrij van conserveringsmiddelen. Het bestaat uit een desinfectiemiddel op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve dual-focus bruistablet die zorgt voor een grondige lensreiniging, desinfectie, neutralisatie en bevochtiging in slechts 2 uur. In tegenstelling tot de standaard Ever Clean vloeistof zijn aan Ever Clean Plus povidon en lipase toegevoegd. Povidon is een effectieve en langwerkende bevochtiger die bijdraagt aan de stabiliteit van de traanfilm. Het enzym lipase is effectief tegen lipiden die zich zowel in het midden als aan de randen van het lensoppervlak hechten, wat bijdraagt aan een grondige lipidenreiniging.

Lacrifresh Moisture is een bevochtigende druppel en bevat hoogwaardig hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en zorgt voor een stabiele en langdurige traanfilm en fungeert als smeermiddel tussen de contactlens, het hoornvlies en het ooglid.

Veiligheid

Het dragen van contactlenzen brengt een potentieel risico op infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga correct om met lenzen. Maak bijvoorbeeld nooit lenzen schoon met water en doe ze niet in als je ogen geïrriteerd zijn. Zie de handleiding voor alle informatie over het goed reinigen, bewaren en gebruiken van lenzen. De handleiding is verkrijgbaar bij uw oogzorgspecialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt ervoor dat u goed geïnformeerd wordt en uw ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsinstructies opvolgen, zal de specialist u vragen een lensovereenkomst te ondertekenen.

Lees voor het gebruik van uw ortho-k lenzen altijd de bijsluiter van uw contactlensspecialist.