Crizal Prevencia is de eerste ontspiegeling die langdurige oogbeschadiging voorkomt door schadelijk UV- en blauwviolet licht te blokkeren en vermoeidheid voorkomt door hetzelfde blauwviolette licht te blokkeren.

Het gevaar van blauw licht voor uw ogen

Iedereen weet nu dat UV-licht bijzonder gevaarlijk is voor de ogen, maar weinig mensen kennen de gevaren van blauwviolet licht voor de ogen.

Waar vind uw blauwviolette licht?

Blauw licht is overal, zowel buiten, in de zon als binnen. Blauw licht wordt binnenshuis vooral geproduceerd door spaarlampen, ledlampen, tv-schermen, computerschermen, smartphones en tablets.

Wat is blauw/ blauwviolet licht?

Blauw licht (blauwviolet licht) maakt deel uit van zichtbaar licht en komt in het lichtspectrum zeer dicht in de buurt van ultraviolet licht. De meeste golflengten van het licht worden voor je ogen gefilterd en alleen het gewenste licht bereikt je netvlies. Blauwviolet licht wordt niet gefilterd en dringt zelf het netvlies binnen, waardoor het netvlies op de lange termijn beschadigd raakt.

Blauwviolet licht – schadelijk licht

  • In de buurt van UV-licht
  • Dringt door in het netvlies
  • Gevaarlijk
  • Verstoort uw slaap

Hoe blauwviolet licht schade veroorzaakt?

Schadelijk blauwviolet licht beschadigt het netvlies, het deel van het oog waar beelden worden gevormd. Op de lange termijn kan deze schade leiden tot ernstige oogziekten zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie of AMD, de meest voorkomende oorzaken van blindheid in Europa en de Verenigde Staten.

Blauw turquoise licht – essentieel licht

  • Minder energetisch
  • Bijdragen aan uw gezondheid
  • Nuttig

Waarom hebben we blauwt urquoise licht nodig?

Net als ander zichtbaar licht helpt blauw turquoise licht ons om kleuren en vormen waar te nemen. Blauw turquoise licht is ook de natuurlijke lichttherapie die uw lichaam nodig heeft. Het reguleert uw natuurlijke slaapcyclus om u alert en energiek te houden. Het reguleert ook de pupilreflex, die het oog beschermt en ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid licht op het oog valt.

Crizal® Preventie

Voordeel

Zorgt voor uw welzijn en vermindert de risico’s op oogschade.

Zonlicht en licht van andere bronnen bestaan ​​uit verschillende stralen. Deze hebben zowel positieve als negatieve effecten op je gezondheid.
“Goed” licht reguleert je lichaamsklok en humeur, en verhoogt de hersenactiviteit. “Schadelijk” licht, zoals blauwviolet en ultraviolet licht, kan staar en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie veroorzaken.

Crizal Prevencia filtert selectief schadelijk licht en laat tegelijkertijd het gewenste “goede” licht door het glas.

Kenmerken

De geavanceerde ‘Light Scan’-technologie zorgt voor de meest effectieve UV-bescherming en filtert selectief schadelijk blauwviolet licht.

Geniet van SPF 25 dankzij de heldere Crizal Prevencia-coating. Met andere woorden, met Crizal Prevencia-lenzen zijn uw ogen 25 keer beter beschermd tegen schadelijke UV-stralen dan zonder bril.

Deze anti-reflecterende lens zorgt voor het best mogelijke zicht in elk licht en is, net als alle Crizal-lenzen, vuil-, kras-, stof- en waterbestendig.

Crizal Plevencia blijft u beschermen tegen vermoeide ogen.

Crizal Preventia is de eerste heldere lens die uw ogen beschermt tegen schadelijk blauwviolet licht.
Schermen zoals tablets, smartphones, laptops, computerschermen en televisies zenden continu blauw licht en blauwe ultraviolette straling uit. Deze kunnen op de lange termijn gevaarlijk zijn voor onze ogen, maar onze hersenen krijgen de illusie dat we de hele tijd wakker moeten zijn. Blauw licht vertraagt ​​de aanmaak van melatonine ’s nachts, waardoor we vermoeider raken en het moeilijker wordt om in slaap te vallen en in slaap te blijven. Dit brengt onze lichaamsklok volledig uit balans.

Licht kan ook voortijdige veroudering van het oog veroorzaken. Het is belangrijk voor ons gezichtsvermogen, zoals het herkennen van objecten, kleuren en vormen. Bovendien is licht belangrijk voor onze gezondheid omdat het onze lichaamsklok, geheugen, prestaties en stemming beïnvloedt.

UV-stralen zijn niet alleen schadelijk voor onze huid, maar ook voor onze ogen. De veroorzaakte schade neemt toe met de leeftijd, waardoor het verouderingsproces van de huid en ogen wordt versneld. Bovendien verhogen UV-stralen het risico op staar. Blauwviolet is ook schadelijk voor het netvlies en kan op lange termijn het gezichtsvermogen ernstig beschadigen.

Brillen behandeld met Crizal Preventia voorkomen versnelde oogveroudering door schadelijk blauwviolet licht uit te filteren en te blokkeren.
Crizal Preventia beschermt uw gezondheid door alleen het licht door te laten dat u nodig heeft. Deze selectieve lichtfiltering heeft een positieve invloed op het bioritme, de stemming, het geheugen en de prestaties.

Crizal Preventia is ook de eerste lensbehandeling die maculadegeneratie effectief kan voorkomen of vertragen door het oog permanent te beschermen tegen de schadelijke effecten van een specifiek lichtspectrum.
Maculadegeneratie (MD) is een oogziekte die verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt en uiteindelijk tot blindheid kan leiden. MD is eigenlijk een verzameling oogziekten, elk met verschillende oorzaken. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze schade aanrichten op dezelfde plek in het oog, de zogenaamde macula, kortweg macula.