In 1964 begon Silhouette met een duidelijke visie: Anneliese en Arnold Schmied wilden ’s werelds beste brillen creëren zonder ooit genoegen te nemen met minder dan de hoogste kwaliteit. Tegenwoordig is Silhouette de wereldleider op het gebied van randloze premium brillen en heeft het de afgelopen jaren ook een unieke impact gehad op de markt voor brillen met volledige rand.

Dit succes is geen toeval, maar het resultaat van onze consequente focus op kwaliteit en onze visie voor de toekomst. Daarom blijven we toegewijd aan onze Oostenrijkse roots en creëren we nog steeds onze brillen met behulp van lokaal vakmanschap en innovatie. We zijn toegewijd aan onze geboorteplaats Linz, Oostenrijk, en investeren al tientallen jaren in haar talenten.

Gesterkt door lichtheid.

Bij premium brillen van Silhouette draait alles om je licht en zorgeloos voelen. Waar sommigen risico’s zien, zien wij kansen en omarmen we de toekomst met optimisme. Wij geloven dat als we de dingen allemaal een beetje lichter zien, we de wereld beetje bij beetje kunnen veranderen. Grenzen verdwijnen, nieuwe mogelijkheden worden zichtbaar en visies worden werkelijkheid. Silhouette communiceert deze merkbeleving onder ons motto “Empowered by Lightness”. Lichtheid is een gemoedstoestand.

Precisie gemaakt in Oostenrijk.

Silhouette is een full-service brillenleverancier, die zowel lenzen als monturen aanbiedt. Ons wereldwijde hoofdkantoor in Linz, Oostenrijk, is gevestigd in een ultramodern gebouw waarvan de gevel is geïnspireerd op de vorm van een lens. Hier creëert ons team van specialisten onze hoogwaardige lenzen in ons Lens Lab om aan de individuele behoeften van elke klant te voldoen. Elke lens is uniek. Deze op maat gemaakte aanpak is de enige manier waarop we kunnen garanderen dat elke bril is uitgerust met precies de juiste glazen die erbij passen. Het resultaat is een perfecte visuele ervaring van de hoogste premium kwaliteit. Ons streven naar perfectie is wat ons drijft om nooit stil te staan, maar continu te zoeken naar de innovaties van morgen.