Wist je dat “Made in Italy” niet voldoende is om te garanderen dat een product authentiek is?

Het klinkt ongelooflijk, maar zo is het nu eenmaal. Een product dat in twee of meer landen is vervaardigd, wordt hoe dan ook beschouwd als van oorsprong uit het land waar het voor het laatst is geproduceerd.

De productiekosten in landen die goedkope arbeid uitbuiten zijn lager, evenals de kwaliteit van het eindproduct. Miljoenen consumenten kopen een product in de overtuiging dat het in Italië is bedacht en geproduceerd, maar dat is vaak niet het geval.

Hoe weten we zeker dat een product in Italië is bedacht en gemaakt?

Een product bedacht en vervaardigd in Italië wordt geproduceerd door mensen die werken onder een teken van respect: respect voor de consument en respect voor het land Italië.

Een echt Italiaans product draagt de naam van degenen die het hebben bedacht, ontworpen en geproduceerd: en het is controleerbaar en traceerbaar, en Made in Italy.

Waarom Made in Italy niet buiten Italië kan bestaan?

Omdat de plaats waar een product wordt gemaakt een garantie is voor de kwaliteit en de stijl ervan.

Made in Italy zou niet zonder Italië moeten bestaan, omdat hier het vermogen tot innovatie, een traditie en continu onderzoek bestaat, samen met een liefde voor schoonheid en dingen die goed worden gedaan, en zo producten mogelijk maken die kwalitatief en esthetisch uniek zijn.

Heb je je ooit afgevraagd waarom de Italiaanse stijl wereldwijd wordt gewaardeerd?

Wij, Italianen, hebben stijl in ons bloed, altijd al gehad. Al vóór de Renaissance werd Italië getroffen door een golf van creativiteit, die in de loop van de tijd heeft geleid tot die culturele erfenis van schoonheid die centraal staat in het Italiaanse wezen.

Als een product echt in Italië is vervaardigd, kun je dat zien: het heeft een superieure kwaliteit en heeft een onmiskenbare stijl dankzij de uitstekende vaardigheid van Italiaanse ambachtslieden: het is elegant, chic en gemakkelijk te dragen dankzij het dynamische karakter van zijn lijnen. Onze monturen weerspiegelen onze stijl, en daardoor kun je de schoonheid van de wereld in alle veiligheid zien, terwijl je een stijl draagt die ontegensprekelijk Italiaans is.

Wat betekent het voor ons om Made in Italy brillen te maken?

Het betekent werken volgens deze principes: continu onderzoek, technologische innovatie, traceerbaarheid, Italiaanse stijl en een verlangen naar continue verbetering.

‘Made in Italy’ betekent voor ons richting de toekomst gaan met behoud van de excellentie die de industrie van de Bel Paese groot heeft gemaakt.

Door onze brillen te kopen, draagt u bij aan de continuïteit van de Italiaanse industriële traditie, aangezien een Italiaans product een synthese is van de drang naar een creatieve, vooruitstrevende stijl die altijd al een kenmerk van onze beschaving is geweest.