“Johann von Goisern” combineert de voornaam van Johann Pomberger, de creatieve bedenker van het merk, en de locatie van onze brillenfabriek, Bad Goisern. In de volksmond noemen we het gewoon “Goisern”.

De “echte” Johann (von Goisern) werd in 1937 in Bad Goisern geboren en de regio en de mensen waren hem dicht aan het hart. Zijn professionele loopbaan bracht hem keer op keer in aanraking met optica. In 1984 richtte hij uiteindelijk zijn eigen bedrijf op in de “productie en verwerking van brilmonturen”. Het door hem opgerichte familiebedrijf wordt nu geleid door de derde generatie en blijft de bedrijfslocatie in Bad Goisern behouden, waardoor het een van de kernwaarden van het bedrijf is.

Hoogwaardige brillenmode hoeft niet saai te zijn – dat wist Johann zeker. En het kan ook uit Oostenrijk komen. Deze drie kenmerken – uitstekende kwaliteit, uitzonderlijk design en de ligging van Bad Goisern – maken de Johann von Goisern brilmonturen nog steeds tot wat ze nu zijn.

Hoewel het idee voor Johann von Goisern eind jaren 80 ontstond en al snel daarna originele ontwerpen werden geproduceerd, produceerde het bedrijf POMBERGER Goisern nog meer dan 25 jaar voor andere brillenlabels. In 2010 werd toen besloten om de hele productie exclusief voor Johann von Goisern te gebruiken.

Ondanks de risico’s werd deze stap kort daarna beloond: Johann von Goisern vond niet alleen in Oostenrijk, maar ook internationaal erkenning. Inmiddels is de naam wereldwijd synoniem geworden met kleurrijke brillenmode uit Bad Goisern, Oostenrijk!

Wat maakt Johann von Goisern bijzonder?

Ontdek onze inspiratie en benadering van design, de speciale technologie die onze ontwerpen mogelijk maakt, en de reis die onze brillen afleggen voordat ze de blije drager bereiken.