Eco Eyewear, opgericht in 2009, was het eerste duurzame brillenmerk.
Tegenwoordig worden we verkocht door retailers in meer dan 70 landen – over de hele wereld.

Onze duurzame materialen

Ons doel is om de oplossing te vinden die het meest respectvol is voor ons milieu, zonder concessies te doen aan design, kwaliteit of comfort. Daarom maken we alleen brillen van duurzame materialen en ontwerpen die jarenlang meegaan.

Bio-acetaat

Dit materiaal is gemaakt van natuurlijk katoen en houtpulp met dezelfde look en feel als gewoon acetaat, maar dan phthalate-vrij! Hebben we al gezegd dat dit materiaal biologisch afbreekbaar is en op natuurlijke wijze kan worden afgebroken in slechts 120 dagen?

Biogebaseerd

Het begint allemaal met ricinuszaad, die eerst wordt omgezet in ricinuszaadolie. Deze olie wordt vervolgens gebruikt als basismateriaal voor onze pellets, die de kern vormen van ons Biobased materiaal. Onze gepolariseerde zon clip-on bevestiging is beschikbaar voor alle brillen gemaakt van dit duurzame materiaal.

Gerecycled metaal

Het gebruik van gerecycled metaal vermindert afval en vervuiling, bespaart energie en minimaliseert emissies. Bovendien kan het verder worden gerecycled zonder dat het materiaal aan sterkte of eigenschappen inboet. Onze gepolariseerde zonneclip van biobased materiaal is verkrijgbaar voor alle brillen van gerecycled metaal.

Oceaan kunststof

Naar schatting bevatten onze oceanen tussen de 75 en 199 miljoen ton plastic. Door plastic afval uit de oceaan te verzamelen, te recyclen en te hergebruiken, creëren we een duurzaam materiaal en verminderen we tegelijkertijd de vervuiling, broeikasgassen en het energieverbruik.