De Oostenrijkse brillenmaker en pionier Wilhelm Anger besloot zijn bedrijf te hernoemen van ‘Wilhelm Anger Werker’ naar ‘Carrera’, geïnspireerd door Carrera Panamericana.
Dit race-evenement op de openbare weg dat begin jaren vijftig in Mexico plaatsvond, wordt algemeen beschouwd als een van de gevaarlijkste autoraces ter wereld.
Ondanks de gevaren en risico’s van deze meer dan 2000 mijl lange race, werd het al snel een onweerstaanbare attractie voor coureurs en autoliefhebbers over de hele wereld.
De adrenalinekick, de grote passie voor racen en het verlangen om de grenzen te verleggen die de Panamericana kenmerkten, zijn de inspiratiebronnen achter de keuze van Anger in 1956 en de onderscheidende kenmerken van Carrera tot op de dag van vandaag.

De wereld van het skiën.

Carrera werd de onbetwiste ster van de wintersport, met de skibrillen en helmen van het merk die atleten superieure bescherming bieden.
Tegelijkertijd veranderde het innovatieve ontwerp van Carrera-skibrillen en -helmen wereldwijd in een onmiddellijk herkenbaar icoon en werden ze al snel steeds gewilder bij atleten over de hele wereld.

Samenwerking met Porsche design

Een gedeelde passie voor design, een prestatiegerichte aanpak en het vermogen om stijl met technologie te combineren. Dit zijn slechts enkele van de redenen die, samen met de geweldige vriendschap tussen de oprichters van de twee merken, Wilhelm Anger en Ferdinand Porsche, Porsche Design en Carrera ertoe aanzetten om in 1976 een vruchtbare samenwerking aan te gaan.
Dankzij deze samenwerking betrad Porsche Design de brillenindustrie met een collectie van Carrera met brillen die nog steeds als stijliconen worden beschouwd.

Het begin van een revolutie

Een revolutie in de brillenwereld: voor het eerst stond het logo midden op de voorkant. De iconische Carrera “C” was geboren.
Met deze keuze brak Carrera de gouden regels in de brillenindustrie, die een strak en ingetogen ontwerp van de voorkant vereisten en creëerde het kenmerkende detail dat vanaf dat moment het merk zou identificeren.

Geavanceerde flight tech-brillen

De wereld van collabs, zoals die nu is, was nog minstens 20 jaar verwijderd, maar Carrera zag het grote geheel al en lanceerde de allereerste collab-collectie in samenwerking met de grootste vliegtuigfabrikant van die tijd. Carrera en Boeing hebben hun krachten gebundeld om een baanbrekende reeks optische monturen en zonnebrillen te creëren: de Boeing-collectie van Carrera.
Een schokdemper geïntegreerd in de slaap en werkend dankzij een lager zorgt voor een uitstekende flexibiliteit en verrijkt het ontwerp met een vleugje kleur: het lager zelf is gedeeltelijk zichtbaar en valt op door zijn typische rode kleur.
Als aanvulling op het ontwerp garanderen neuskussentjes met een draaimogelijkheid van 70° maximaal comfort en een perfecte anatomische pasvorm, zoals vereist door piloten.

Een stijlicoon voor mensen die niet bang zijn om hun persoonlijkheid te tonen

Carrera staat synoniem voor baanbrekend design en uitstekende kwaliteit.
Een statement-merk voor mensen die volgens hun eigen regels leven, zichzelf voortdurend uitdagen en trots het leven tegemoet treden en zich onderscheiden van de massa.