BLACKFIN is een traditioneel Italiaans designer brillenmerk. Het wordt zeer gerespecteerd in de onafhankelijke brillenindustrie omdat het zich concentreert op een prestigieuze en interessante niche: titanium brillen. Voor BLACKFIN is dit niet zomaar een willekeurig materiaal, maar onderdeel van een heel geloofssysteem. De producten van BLACKFIN zijn allemaal gemaakt in Italië en vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsniveaus. Ze worden zeer gewaardeerd door opticiens, omdat ze nauwkeurig zijn vervaardigd op basis van deskundig vakmanschap.

Natuurlijk is elke bril en zonnebril perfect uitgevoerd. Het merk heeft zich volledig gericht op titanium als materiaal en produceert alle monturen in Italië. Vanwege deze unieke aanpak heeft het merk de term #neomadeinitaly bedacht, wat werkt als de belangrijkste claim en ook de sleutel tot het begrijpen van BLACKFIN.

De Italiaanse aanpak

Titanium brilmonturen zijn extreem licht, duurzaam, flexibel en natuurlijk mooi. BLACKFIN heeft niet alleen zijn energie gericht op het ongelooflijke materiaal voor brillen en zonnebrillen, maar heeft er ook het bedrijfsethos op gebouwd. BLACKFIN staat voor titanium en meer. Het staat voor liefde voor de natuur, Italiaans design en handgemaakte lijsten. Het magische landschap van de Dolomieten omringt het hoofdkantoor van het merk en vormt een sterke bron van de BLACKFIN-esthetiek.

Voor de oprichters is ‘Made in Italy’ een teken van trots, en daarom hebben ze de lat hoger gelegd door hun monturen ‘neomadeinitaly’ te noemen. Alles wat het merk doet, is geïnspireerd door de grondbeginselen en de unieke geschiedenis van het merk. Dit is slechts één aspect dat laat zien hoe onafhankelijke brillenmerken zich in een andere klasse bevinden dan reguliere brillenmerken die niets anders zijn dan de weergave van een populair logo.

De geschiedenis van BLACKFIN

Het merk BLACKFIN heeft een lange geschiedenis. Zo heeft het altijd zijn hoofdkantoor gehad in Agordo, Italië. Daar in de Dolomieten zette Maria Pramaor de eerste stappen. Na voor andere bedrijven in de brillenindustrie te hebben gewerkt, besloot ze in 1971 haar eigen atelier op te zetten. Ze wilde zich concentreren op kwaliteitswerk. Ze begon aan een spannende reis die leidde tot wat we nu BLACKFIN noemen. Aanvankelijk werkte ze met allerlei materialen zoals metaal en acetaat. Op dit moment werden titanium monturen als exotisch beschouwd. Maar dit stond op het punt te veranderen. In 1991 begon Maria samen te werken met haar man Primo Del Din om de eerste titanium monturen te produceren. Ze stuurden technici naar Japan om het materiaal te vinden en wat ervaring op te doen met het materiaal. Uiteindelijk slaagden ze erin een kleine afdeling op te zetten die zich volledig toelegde op het met de hand vervaardigen van titanium monturen.

Tegenwoordig wordt alles van BLACKFIN gemaakt in Italië.

Made in Italy is #neomadeinitaly

Het merk is altijd trouw gebleven aan zijn roots. Het bedrijf werd nooit verkocht en bleef altijd gevestigd in Agordo. Het bleef ook trouw aan het materiaal waar ze van hielden: Titanium. Ze perfectioneerden het maken van brillen en zonnebrillen met het kostbare en lichtgewicht materiaal. Kortom, alles wat BLACKFIN aanraakt, verandert in …. nee, geen goud, maar titanium. Het merk BLACKFIN is bijzonder omdat het niet alleen om het materiaal of de bril gaat. De hele benadering van het merk is holistisch. Alle onderdelen smelten samen tot één grote boodschap: de kaders, de locatie, de fotoshoots of de campagnes maken allemaal deel uit van waar het bij BLACKFIN om draait: #neomadeinitaly.